Werkvormen

Werken vanuit de vijf natuurgerichte principes

Als kindercoach wil ik begeleiding en ondersteuning bieden, waarbij leren en oefenen begrippen zijn die daarbij horen. Het opheffen van emotionele blokkades is tevens een belangrijk aandachtspunt. Hier heeft het kind daadwerkelijk iets aan om zelf verder te kunnen. In de eerste instantie richt ik me daarbij niet op de opvoeders.

Ik ga een kind datgene aanleren, wat hem in staat stelt de juiste keuzes te maken en relaties aan te gaan met anderen. Het nemen van beslissingen moet een uitdaging zijn. Het kind gaat samen met mij een ontdekkingsreis maken naar zijn eigen mogelijkheden. Iedere stap brengt het kind dichter bij zichzelf.

Per cliënt zullen er uiteraard veel meer specifieke, individuele doelen gesteld worden.

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut werk ik hierbij vanuit de vijf natuurgerichte principes:

1. Energie

Doorstroming en versterking van energie.

Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen. Blokkades en verstoringen worden aangepakt voor een betere doorstroming wat resulteert in herstel op fysiek en mentaal gebied.

2. Prikkeloverdracht

Versterking van het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk van het lichaam. Via de hersenen wordt er door middel van prikkels gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze overdracht niet goed funcioneert kunnen functies van het lichaam stagneren.

3. Drainage

Bevorderen van fysieke en psychische afvoer van afvalstoffen.

Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Veel water drinken helpt al veel (6-8 glazen per dag). Verder is het verminderen van stress en goede voeding erg belangrijk.

4. Voeding

Opname en omzetting, stoffelijk en energetisch.

Een bewuste en juiste voedingskeuze zorgt voor preventie van veel ziekten, kwalen en ongemakken. Ook de verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van het lichaam en de psyche. Ik ga hierbij uit van de orthomoleculaire voedingsleer, die er naar streeft de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden voedingsstoffen.

Naast deze fysieke vorm van voeding bestaat er ook een geestelijke vorm van voeding. We worden gevoed door uitdagingen, verwachtingen, overtuigingen, oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van deze belemmeringen ga je meer controle krijgen over je eigen leven.

5. Psyche

Emoties en gedragspatronen.

Door denk- en gedragspatronen te doorbreken en los te laten kan het helingsproces beïnvloed worden.

Hypnotherapie en EMDR gaat er van uit dat het onbewuste een onuitputtelijke bron van creatieve zelfheling is.

Als hypnotherapeut versterk of induceer ik spontane c.q. aanwezige trancefenomenen en richt me rechtstreeks tot het onderbewuste van de cliënt om op die wijze hem of haar in staat te stellen en hem of haar te activeren tot het reduceren c.q. oplossen van klachten van emotionele, mentale of fysieke aard.

De cliënt kan de volgende behandelwijzen ervaren:

  • Suggestieve therapie: de client kan een verhaal volgen, waaraan het onderbewuste nieuwe denkwijzen ontleent, of de cliënt wordt overladen met suggesties.
  • Explorerende en verwerkende therapie: cliënt gaat terug naar oorzaken van het probleem, en verwerkt deze op een actief lijfelijke wijze, of juist door er op afstand mee bezig te zijn.
  • Gedragstherapie: cliënt gaat oefenen met nieuwe gevoelens, denkwijzen en gedragingen.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Letterlijk vertaald betekent het: door oogbeweging minder gevoelig worden en opnieuw verwerken. Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de hevige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt, of een beeld dat je ziet, de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

Deze behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000. Bij EMDR worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat EMDR succesvol is bij volwassenen. En ook bij kinderen zijn de uitkomsten veelbelovend. Klachten verminderen of verdwijnen en uit onderzoek blijkt dat dit resultaat blijvend is.

Ja, ik neem contact op
Contactgegevens

Mevr. Nancy de Vries – Roelands
Paramedisch Therapeut

Groene Hil 15, 4822 RT BREDA
Telefoonnummer: 06-52646072
Emailadres: info@solvea.nl

Praktijkgegevens

AGB zorgverlenerscode: 90102377
BATC beroepsregistratienummer: 02154
Klacht – en Tuchtrechtnummer: KB 1408.1746

KvK aansluitnummer: 66708648
BTW nummer: 1395052B01
Bankrekening: NL72INGB0007481789

Beroepsvereniging

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.